Vroni

dnes Vás zdraví tichá Němcová. I na mě občas dojde. Bacilům se úspěšně vyhýbám. S některými i občas spolupracuju. A moje tělo to ví. A taky ví, jak mě naštvaně přinutit k nucenému odpočinku. Jednoduše. Hlasivky si vezmou nemocenskou. Neboli jsou unfähig. Neschopné něco říct. A zcela upřímně: bez hlasu se fakt učit nedá. Tedy pokud nejste učitelka...

Ahoj Všichni,

dnes Vás zdraví tichá Němcová. I na mě občas dojde. Bacilům se úspěšně vyhýbám. S některými i občas spolupracuju. A moje tělo to ví. A taky ví, jak mě naštvaně přinutit k nucenému odpočinku. Jednoduše. Hlasivky si vezmou nemocenskou. Neboli jsou unfähig. Neschopné něco říct. A zcela upřímně: bez hlasu se fakt učit nedá. Tedy pokud nejste učitelka typu: strana, číslo cvičení nebo televizní/youtubový specialista či dokonce pisatel, co miluje číst a opravovat hodinové elaboráty chudáků, tedy jemu svěřených jedinců. V tomto případě vzdělávat bez Stimme můžete. Já to ale takhle neumím. Vlastně to přímo "hasse." V první moment tedy zachraňuju to málo, co mi z hlasivek zbylo. A že jsem v tom opravdu dobrá. Přírodní chemie. Umělá chemie. Tablety, minerálky, čaje, šály... Vyzkoušeno toho mám dost. Ale hlasivky jsou lepší. Vyhrávají a ukazují mi, že jediné, co u Němcové bude fungovat (byť proti její vůli), je čas. Jeden den je žádný den. Dva dny stejně. Třetí den se probouzí první tóny. A do konce týdne postupně další. Jen v tom týdnu nesmíte s tím hlasem učit na několika školách a mít ještě dvě těžká tlumočení. Neptejte se mě, jak jsem to zvládla. Nemůžu ze sebe dělat hrdinku, protože několik hodin jsem fakt zrušila. Naštvaná. Moji učící se byli naopak v klidu. Na tlumočení se mi zázračně vrátil hlas. Tedy takový alá nouzový agregát, co zkolaboval po poslední odtlumočené větě. Ale pak už to úplné bezhlasí začalo dávat zpětný chod a langsam vydávat zase srozumitelné zvuky. Asi Vám nebudu psát, jak se v masce a bez hlasu perfektně mluví. Nebo jak jsem si tu Maske několikrát během hodiny měnila, protože mi přišlo, že si v ní "tu hubu" zmasakruju úplně. Nicméně opět jsem se přesvědčila, že vše se dá. A taky, že to má výhodu v tom, nemusíte mluvit s těmi, co nechcete. O tom, o čem nechcete. Nebo možná teď o tom diskutovat nechcete. Protože na to není ten správný čas. A ztracené hlasivky Vám s tím jenom pomůžou.

PS: během těchto pár dnů jsem se několikrát dozvěděla, že mám sexy Stimme. Místo, abych poděkovala za kompliment, jsem pokaždé nasr..ě sípala, že Já chci ale meine Stimme zurück!

PS2: v mojí rodině ztrácíme tóny jenom Já a Seniorka. Prý "učitelská nemoc." Asi na tom něco bude. 😊

PS3: Takže Vám přeju ať jsou Vaše hlasivky stejně chytré jako ty moje. 😊

Vaše Verča